Jdi na obsah Jdi na menu
 


ObrazekBlízcí, vzdálení

CD natočeno 1993 ve studiu SONO Praha. Dodělávalo se ještě v 1994. Křest proběhl v Benátkách 1995 v jiné sestavě než se točilo. Natáčeli: Jarda Čermák, Zdeněk Sehyl, Milan Libich, Jirka Rákosník a já. Na CD je 1 skladba M. Libicha - ostatní i texty (MF). Album je naplněním dlouhé práce jádra kapely a jsou na něm zachyceny  technické i vývojové posuny ve směru cesty hledání a přihlášení se k nějakému stylu. Hosté: Jan Kolář - hoboj, Jirka Veselý - basa, Karel Holas - housle.

 

Obrazek Deset podob dne (2album)

Sestavy kapely se měnily a až po delší době nastala doba návratu  stylu EX. Vzniklo tak 2 album, kde na jednom CD zpívá Jirka Rákosník a na druhé CD jsem "šoupnul" zbytky nazpívané mnou, protože mi jich bylo líto. Tak jsem začal prezentovat svůj zpěv. Nebyl čas nazpívat vše Jirkou a skladby by se musely vyhodit. Na CD je kapela v sestavě: Tonda Simer, Jirka Rákosník, Milan Frumar a Zdeněk Hradecký. Toto dvojalbum vyšlo v roce 2003. Z některých skladeb vznikly klipy, které jsme natáčeli s Jardou Hošteckým a Mirkem Megličem.

 

Obrazek Starý pecky

Když jsme začali hrát bez Tondy Simera, měl jsem takový nápad uchovat nějakou památku na naši celkovou práci a tak vzniklo více méně DEMO. Materiál je ještě  z dob před albem Deset podob dne, ale nějak se to pak nedodělalo, nevyužilo, bylo to takové zkušební nahrávání v Cubase VST. V podstatě je to spíše ukázka hledání repertoáru, který by sedl novému celku. Někde je to příklon k big bítu - jinde spíše k folk rocku. Pro nás by to měla být spíše vzpomínka na starý repertoár, kterým jsme začali tvořit nové dějiny kapely EX 05. 

 

ObrazekDVD Deset podob dne

K 2CD stejného jména bylo vydáno DVD s videoklipy, tady jsme spolupracovali s J. Houšteckým a M. Megličem. Vymáčkl jsem z toho asi víc než dost, protože jsem tím byl strašně nadšenej, ale vznikla zase např. krásně střižená Moravská katovna. Hodně jsme se s DVD naválčili a byl to první kontakt s vlastními klipy ve větším měřítku.

 

 

ObrazekČlověk, člověku...

Toto CD je trochu zvláštní. Proslavil ho Mirek Tůma v rádiu Beat na Větrníku a pouštěl z něj 2-3 skladby. Dokonce jednu telemostem se zdravicí z rádia nám přímo na křest. Je tady taková jedna mystifikace: chtěl jsem abychom CD natočili všichni, ale nakonec tam je jen náš Honza na basu v pár skladbách. Jinak jsem CD natočil sám. Opět je na CD můj zpěv. Chtěl jsem aby se něco dělo a tak vyšlo tohle CD. Rétorikou se ještě motá kolem starších věcí a repertoáru, který jsme dlouhodobě hráli v ten čas.

 

 

ObrazekBáječnej flám

Toto je klasická sólová práce, tady jsem chtěl zúročit svou tvorbu, která nešla nijak využít a já jsem nechtěl aby to zapadlo. Podle známých si konečně začali zvykat na můj zpěv, i když je jasné, že to není a nebude asi nikdy ono. Začínám si konečně rozumět se studiíčkem samotným a docela se mi líbí určité zvuky kytar i nápady jako Pinky nebo naopak zvláštní Kára prokletí... Jako vždy je toho tam zase dosti. Mám z toho celkem radost a jsem nadmíru spokojený, že jsem mohl takto tvořit a natočit své nápady.

 

 
 

ObrazekJe to jenom na Tobě (maxi singl)

Malé sklouznutí někam až k folk rocku a Marsyas, ani to tak nechcete a je to tam. Ryby v sítích, dávají vzpomínku na Marsyas, Mišíkovsky procítěný zpěv na obrácený kond. mikrofon v pochmurné Až se uzdravíš, pro mě přelom, kdy jsem začal svému natáčení věřit a brát ho vážně. Ohromný hit Je to jenom na tobě, který byl také v TV Óčko (tady je zpívaný Jirkou Rákosníkem) v pořadu Hyde park. Klip byl i hezky natočen Jirkou Vondáčkem, už jsme s ním dělali v roce 2005 skladbu Málo, do stejného pořadu.

 

 

ObrazekByli jsme blízko

Konečně taky něco od samotné kapely. Trochu vypocené pod peřinou, ale přeci. Materiál se točil v hudebce, ale spíše jako pokus jak budou vypadat bubny. Zpěvy se dodělávaly poslední a tak Jirka opět potvrdil krásu vokálu, když to někdo umí... Trochu jsme se rvali se zvukem a nakonec výsledný master udělal náš klávesák Zdeněk Tvrdík. Na CD je klasický současný repertoár kapely, je na něm Je to jenom na Tobě a Hráč jako bonus a tyto skladby jsou z mého studia pouze dozpívány Jirkou. Z CD jsme měli radost, že jsme to vše nakonec dokázali.

 

 

ObrazekInventura duše (3 CD + 1 DVD)

Jubileum 50ti let v roce 2008. Ve studiu hafo skladeb, Co s nimi? Dělící čára. A tak jsem vydal cca přes 70 skladeb na tomto 4 disku. Posunula se úroveň nahrávek, protože jsem začal používat nové programy a tak jsem nejprve zařadil starší věci co se nevešly před tím, k nim něco novějších a zbytek vlastně většina je práce tak za půl roku - max. 1 rok. Tady už to úsilí o nějakou úroveň je podle mě korunováno.

 

ObrazekNebýt oblohy a hvězd

Pro mě osobně srdeční záležitost. Chtěl jsem spojit dohromady životní pouť jako to dělali Pink Floyd. CD začíná osobní zpovědí, která končí v nemocnici pípáním přístrojů a exitem, ale... jde se do Pekla, nebo DO NEBE a už je tam další věc, no a tak se prolíná kniha, láska, svatba, prostě všechno - co zažíváme a vrcholí to na konci CD dětským pláčem a novým životem, závěrečný vokál Být jako malé děti, v očích mít třpyt a všechno před sebou... umocňuje pocit autora. Trvalo mi dlouho udělat master, jinak jsem tam zařadil vše co jsem chtěl.

  

 

ObrazekDVD + CD 25 LET EX 05

Tak toto je vyloženě pochoutka, moc se nám to chtělo všechno dotáhnout do konce a myslím, že to stálo za to. Je tam dokument, jsou tam klipy, je tam minulost, přítomnost - je tam všechno. CD pak obsahuje výběr Best of, což je výběr ze studiových nahrávek z rádia Hradec Králové, z pražského Áčka, z Budíkova, ze Sona, z našeho studia Frmol. Musím říci, že jsem rád, že jsme to mohli vydat pod svými křídly značky studio Frmol, matrice a rozmnožení se dělalo v Čelákovicích CDF, master DVD v Praze, tam díky Danu Hromádkovi. Také nám Česká televize sehnala staré klipy a Český rozhlas zapůjčil práva na staré pecky z jejich studia. velkou úlohu zde sehrál syn Honza, samozřejmě jako Otec projektu musí být jasno, o koho se jedná, no a pak nám něco natáčel opět Jarda Houštecký a Mirda Megla. V této době je mezi lidmi nějakých 250-300 kusů...

  

ObrazekBoleslavský Otík

To je sólová akce, kdy jsem složil muziku z pocitů kolem této akce. V roce 2007 jsem právě v této anketě vstoupil do síně slávy. Na akci jsme se setkali s mnoha muzikanty, které člověk nevidí a nepotká... a tak jsme tam docela něco vypili a já pak složil v dobrém opojení skladbu Otík, zvaný boleslavský... Předal jsem skladbu pak pánům Jirkovi Mackovi a Janu Šťastnému... lidem, kteří akci pořádali.

 

 

 

 

ObrazekPřípad Jelizar

Tak to je velká rarita a svědčí to o aktivitě a živelnosti, protože to je napsaná hra - kde čtou všichni členové EX 05 texty ze scénáře, který jsem kdysi napsal. Je to z roku 1985 a hlavním hrdinou povídky je Zdeněk Sehyl. Byla to klukovina - ano, ale je to docela prdel! Hlavně jak je to zpracované, Je to stereo, jsou tam zvuky dveří, schůzí, letadel, rakety, je to úžasná vzpomínka na starý roky původní sestavy, řekl bych, že je to opravdu velká rarita a jsem rád, že jsme převedli z kazety na CD a uchovali jsme tento pokládek.

  

ObrazekARTES CD

Tak na tomto CD jsem se podílel jako bubeník a host kapely a dále trochu jako producent a vydavatel. Točili jsme bicí v hudebce, něco doma Honza a je to právě kapela našeho Honzíka. Zpěv: Jana Doležalová, kytara: Radek Habada, basa: Honza Frumar, bicí MF. Rok to byl asi 2005/6.

 

  

 

ObrazekHITY RÁDIA JIZERA

Tady jde o CD vydané rádiem Jizera a my jsme zastoupeni skladbou Tak málo. Jinak tato skladba byla uvedena i v TV Óčko v roce 2005 v pořadu Hyde park.

 

 

  

 

Hity Jizery vyšly ještě další rok a to s naší skladbou To máš jedno, Tomáši.

Obrazek 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DRUMS DVD

Toto je památečné DVD, které jsem dal jen pár známým a kamarádům. Je to DVD, kde na bicí hraju nějaká ta cvičeníčka udržovací, co jsem tak někdy hrával. Asi po půlce si hrajeme do sebe se synem Honzou a já říkám v humoru, že je to DVD Bratři Frumarovi.

 

 

ObrazekZačarovaná pohádka

Hudba na motivy pohádky. Dělal jsem jich několik a tady je ukázka produkce naší firmy. Od obalu až k tisku a složení muziky.

 

Víla na Klapech

Další CD pohádka, kterou jsme kompletně s muzikou produkovali. tato ukázka i s obalem je na stránkách EX 05.

 

 

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Obrazek

Tak tady je EX 05 se skladbou Sbory zbloudilých písmen (MF). Původní skladba s názvem Sbory zbloudilých se musela přetočit (byla shledána textovou komisí jako závadná, že jsme zbloudilé ovce za minulého režimu, je to úsměvné, ale bylo tomu tak.

 

 

 

 

 

 

Obrazek

Tady na tom LP jsme měli skladbu Planeta lidí... Natáčela se v Áčku v Karlíně v Praze.